Γιάννενα – Μέτσοβο

Τα Ιωάννινα, είναι η πρωτεύουσα της Ηπείρου, και βρίσκονται γύρω από την φανταστική λίμνη Παμβώτιδα. Ο χαρακτήρας της πόλης ορίζεται από αυτήν την υδάτινη «κυρά». Η λίμνη αποτελεί ένα φυσικό μνημείο, που γύρω του ζει και αναπνέει ολόκληρη η πόλη.
Η πολιτιστική ιστορία των Ιωαννίνων, με τους μεγάλους πεζογράφους και ποιητές, τα καλλιτεχνικά και πνευματικά δρώμενα, που διοργανώνονται όλον τον χρόνο, δίνουν την ευκαιρία για μια γνωριμία με τις ρίζες της πνευματικής παράδοσης της Ηπείρου.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 18€ /άτομο

Ημερήσια Εκδρομή

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο πάρκο στις 7:30 το πρωί και διαμέσου της Εγνατίας οδού, άφιξη στο Μπιζάνι στο περίφημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π. Βρέλλη. Εξαιρετικά ομοιώματα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της ελληνικής ιστορίας βρίσκονται εκεί για να μας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Συνεχίζουμε για τα Ιωάννινα και έπειτα θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι των Ιωαννίνων ή αλλιώς γνωστό ως το νησί της Κυρά Φροσύνης, με τα πολλά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Φιλανθρωπινών το οποίο είναι το σημαντικότερο μοναστήρι της λίμνης και το μοναστήρι του Αγ. Παντελεήμονα το οποίο σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο και αξίζει να το επισκεφθούμε γιατί είναι γνωστό για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν εκεί και σχετίζονται με τις τελευταίες μέρες και την δολοφονία του Αλή Πασά που έγινε στα κελιά του. Χρόνος ελεύθερος  για φαγητό. Επόμενος σταθμός το Μέτσοβο, ένα χωριό που διαpτηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Θα επισκεφθούμε το αρχοντικό Τοσίτσα (μουσείο λαϊκής τέχνης) και την πινακοθήκη του Ε. Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών). Χρόνος ελεύθερος  για τον απογευματινό μας καφέ στην γραφική πλατεία. Κατόπιν παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με μια ενδιάμεση στάση και  φτάνουμε το βράδυ στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.