Εύβοια – Χαλκίδα

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: €/άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου : €

Ημέρα 1η Φλώρινα – Προκόπι – Ροβιές – Χαλκίδα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο για να πάρουμε τους φίλους μας συνεχίζουμε με προορισμό το Προκόπι Ευβοίας, ένα από τα πιο φημισμένα και μεγαλύτερα χωριά της Εύβοιας, στην βόρειο-κεντρική πλευρά του νησιού. Η μοναδική ομορφιά της περιοχής, και το προσκύνημα στο σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου, κάνουν την επίσκεψη στο Προκόπι ξεχωριστή για κάθε ταξιδιώτη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος, έγινε γνωστός για την καλοσύνη, την ταπεινοφροσύνη και την ακλόνητη πίστη του. Το ιερό του σκήνωμα παραμένει μέχρι και σήμερα άφθαρτο στο Προκόπι Εύβοιας ενώ ο ίδιος, θεωρείται θαυματουργός με πολλές μαρτυρίες για την βοήθεια που προσφέρει στην ίαση ασθενών.  Αφού προσκυνήσουμε στον άγιο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Συνεχίζουμε προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, του γέροντα, στις Ροβιές. Πρόκειται για ένα μεταβυζαντινό μοναστήρι χτισμένο σε ένα ιδιαίτερα επιβλητικό τοπίο. Το μοναστήρι ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και ανακαινίστηκε το 1877. Αμέσως μετά αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στη Χαλκίδα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί προαιρετική βραδινή έξοδο.       

Ημέρα 2η Χαλκίδα

Πρωινό. Ακολουθεί γνωριμία με την όμορφη Χαλκίδα η οποία είναι χτισμένη στις δύο όχθες του Ευρίπου. Η μία της πλευρά «πατάει» πάνω στην Εύβοια, ενώ η άλλη στη Στερεά Ελλάδα. Η πρώτη εικόνα της πόλης είναι η εντυπωσιακή κρεμαστή καλωδιωτή γέφυρα η οποία ενώνει την ηπειρωτική Ελλάδα με το δεύτερο μεγαλύτερο ελληνικό νησί σε έκταση, την Εύβοια. Θα δείτε την πηγή της Αρέθουσας η οποία βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, το τζαμί του Εμίρ Ζαδέ και τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της πόλης της Χαλκίδας. Ελεύθερος χρόνος, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Χαλκίδα – Κάρυστος – Χαλκίδα

Πρόγευμα και αναχώρηση για να γνωρίσουμε μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές πόλεις της Εύβοιας την Κάρυστο. Η Κάρυστος έχει μοντέρνο ρυμοτομικό σχέδιο, πλατείες και νεοκλασικά κτίρια, αρχοντικά και παραδοσιακά οικήματα. Σημείο αναφοράς της πόλης στο ανατολικό άκρο του λιμανιού, είναι το Μπούρτζι. Απέναντι σχεδόν, επί του παραλιακού δρόμου, στεγάζεται το Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα. Επιστροφή στη Χαλκίδα όπου θα έχετε χρόνο ελεύθερο Περιπλανηθείτε στην παραλία η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Χαλκιδέων, αφού εδώ συγκεντρώνεται όλη η διασκέδαση και είναι το κομμάτι που ξεκινάει από την Παλαιά Γέφυρα και φθάνει μέχρι το εντυπωσιακό Κόκκινο Σπίτι, επάνω σε ένα βράχο που βρέχεται και από τις τρεις πλευρές από θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Χαλκίδα – Θήβα – Φλώρινα  

Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την πόλη της Θήβας. Ακολουθεί γνωριμία με την πόλη όπου θα δούμε τον πύργο – μουσείο Σαιντ Ομέρ και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μουσεία στην Ελλάδα, καθώς μερικές από τις συλλογές που περιλαμβάνει είναι σπάνιες ή μοναδικές στο είδος τους. Περιπλανηθείτε στον πεζόδροµο της Επαµεινώνδα στην καρδιά της πόλης και κάντε μια βόλτα στην περαντζάδα μέχρι την κεντρική πλατεία όπου θα έχετε χρόνο στη διάθεσή σας για φαγητό. Στη συνέχεια, επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεσες στάσεις, επιστροφή στην πόλη μας, με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη αυτή εκδρομή.

Περιλαμβάνει:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Έμπειρο επαγγελματία οδηγό.
  • Δυο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο  στη Χαλκίδα με πρωινό.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ( Π.Δ. 339/11-9-96), σύμφωνα με τους νόμους της Ε.Ε. – Φ.Π.Α.
  • Συνοδό γραφείου που θα φροντίσει για τις λεπτομέρειες, για την εκτέλεση του προγράμματος και τις περιηγήσεις σας.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, διασκεδάσεις, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

!! Σημείωση:  Το πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί τίποτα, προς όφελος των πελατών.