Δράμα – Ονειρούπολη

Απλή και ανοιχτόκαρδη, η μακεδονική πόλη της Δράμας σάς προσφέρει τις πιο αυθεντικές διακοπές: ζεστασιά, φιλοξενία και τοπία απαράμιλλης ομορφιάς.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 90€/άτομο

Ημέρα 1η Φλώρινα – Δράμα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί αφού περάσουμε από Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη της Δράμας.  Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Έπειτα αναχωρούμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την χριστουγεννιάτικη αγορά της  και ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων σε κάποια από τις πολυάριθμες ταβέρνες.  Στην συνέχεια θα απολαύσουμε τον καφέ και την βόλτα μας στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, όπου φιγουράρουν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα 60 καλύτερα πάρκα της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα μαγικό υδροβιότοπο, έναν πανέμορφο χώρο αναψυχής περίπου 60 στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης. Εν συνεχεία θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, την «Ονειρούπολη», όπου οι εκδηλώσεις διαρκούν ένα μήνα. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνεται σε μία Ονειρούπολη ένα πραγματικό χωριό του Αϊ Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ακολουθεί προαιρετική έξοδος στην στολισμένη πόλη της Δράμας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Δράμα – Σπήλαιο Αγγίτη – Μονή Εικοσιφοίνισσας – Φλώρινα 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε το πρόγραμμα μας με μια επίσκεψη  σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ανατολικής Μακεδονίας το οποίο δεν είναι άλλο από το Σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού, το οποίο έχει την μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο. Έπειτα συνεχίζουμε με προορισμό το Μοναστήρι της Εικοσιφοίνισσας. Η ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας είναι η δεύτερη σημαντικότερη μονή της Μακεδονίας όπου ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέουν στη Μονή για να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστούν την εικόνα της η οποία είναι ‘χειροποίητη’. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με προορισμό την πόλη της Φλώρινας. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τη μια διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Απαραίτητα:

  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου) ή
  • βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ και ισχύει για 180 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ ή
  • βεβαίωση αρνητικού rapid test των τελευταίων 48 ωρών