Δελφοί – Ναύπακτος – Μεσολόγγι – Αράχωβα

Μια Ελλάδα ξεχωριστή και ονειρεμένη που συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, στιγμές γαλήνης αλλά και διασκέδασης και με μια πληθώρα από αξιοθέατα, μαγεύει και κερδίζει τον επισκέπτη.
Είναι ο τόπος που γέννησε ήρωες-σύμβολα, πρότυπα για τις μελλούμενες γενιές, όπου το πνεύμα του ανθρωπισμού εξυψώθηκε πάνω από διαχωριστικές γραμμές και ένωσε λαούς και πολιτισμούς. Μια Ελλάδα που συνενώνει το μεγαλείο του παρελθόντος με την ανάπτυξη του παρόντος και που μέσα από την ποικιλομορφία των προορισμών της, ικανοποιεί τις απαιτήσεις και ανάγκες του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 195 €/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Άρτα – Ναύπακτο – Ιτέα – Δελφοί

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό συνεχίζουμε με προορισμό την Άρτα  με το ιστορικό γεφύρι. Επόμενη στάση στη Ναύπακτο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και για να απολαύσουμε το γεύμα ή καφέ μας. Επόμενη προορισμός η γραφική Ιτέα όπου θα κάνουμε μια σύντομη στάση.  Έπειτα αναχώρηση για τους Δελφούς, όπου οι αρχαίοι αποκαλούσαν «Ομφαλό της Γης». Κανένα σημείο στην Ελλάδα δε συναγωνίζεται τη θέση αυτή με το Επιβλητικό μεγαλείο του φυσικού σκηνικού της και τον εξαίρετο τρόπο με τον οποίο το περιβάλλουν τα αρχαία  ερείπια.  Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί προαιρετική Βραδινή έξοδο για δείπνο σε κάποια κοντινή ταβέρνα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα Δελφοί – Αράχωβα

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου θα μας περιμένει η ξεναγός για ξενάγηση στο μουσείο και στον Ιερό χώρο. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Ναό του Απόλλωνα, στον Θησαυρό των Αθηναίων, στον βωμό των Χίων, στη στοά των Αθηναίων, στο θέατρο, στο Στάδιο, στο Γυμνάσιο, στην Κασταλία πηγή, στον Θόλο, στο Ιερό της Αθηνάς Προναίας. Αντίστοιχα εκθέματα, είναι ο παγκοσμίως γνωστός αναβάτης του Ηνίοχου, η Ζωοφόρος των Σιφνίων, οι Διόσκουροι κ.λ.π.. Στην συνέχεια αναχωρούμε για Αράχωβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο στο γραφικό χωριό. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δελφοί – Άμφισσα  – Γαλαξίδι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό την Άμφισσα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια μικρή γνωριμία με την πόλη ή ακόμα για να απολαύσουμε το μπάνιο μας σε κάποια κοντινή παραλία . Στη συνεχεία άφιξη στο Γαλαξίδι όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τους θαλασσινούς μεζέδες μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα Δελφοί – Ναύπακτος – Κήπος Ηρώων  Μεσολόγγι – Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με πρώτη ενδιάμεση στάση στη Ναύπακτο για καφέ. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι και θα γευματίσουμε σε μια παραλιακή ταβέρνα.  Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών φθάνουμε αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.