Κέρκυρα

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 260€/άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου : 95€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κέρκυρα – Κανόνι – Ποντικονήσι

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Κέρκυρα και έπειτα ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί και γεύμα εξ’ ιδίων. Το απόγευμα θα θαυμάσουμε το φημισμένο Κανόνι, το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Ελεύθερος  χρόνος για βόλτες και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας με την μεγάλη πλατεία Σπιανάδα με το περίφημο Λιστόν και τα γνωστά καντούνια ή προαιρετική διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η  Κέρκυρα – Παλαιοκαστρίτσα

Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Το παραλιακό χωριό βρίσκεται Βορειοδυτικά της πόλης και νότια του Βυζαντινού Κάστρου του Αγγελοκάστρου. Μελετητές ισχυρίζονται πως εδώ ήταν η πρωτεύουσα των Φαιάκων, όπου η Ναυσικά βρήκε τον Οδυσσέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Παλαιοκαστρίτσας που βρίσκεται στους υπερυψωμένους κήπους στην άκρη του ακρωτηρίου. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Το απογευματάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

Ημέρα 3η  Κέρκυρα (ξενάγηση) – Καρναβαλικές  εκδηλώσεις

Πρωινό και αναχώρηση για το Γαστούρι όπου θα ξεναγηθούμε σε μια από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, το ξακουστό Φλωρεντιανού ρυθμού Αχίλλειο, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Συνεχίζοντας την ξενάγηση της πόλης θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα  – Πολιούχου της Κέρκυρας – , το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Το μεσημέρι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις του Δήμου Κέρκυρας στην όμορφη πλατεία, όπου θα δούμε την παρέλαση με τις Βενετσιάνικες Στολές που καταλήγει στο Δημαρχείο της πόλης και θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού στην Κέρκυρα. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Κέρκυρα– Φλώρινα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για βόλτες στο νησί.  Το μεσημέρι αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο ferry boat και άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Στη  συνέχεια  παίρνουμε το δρόμο της  επιστροφής με ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο για να  απολαύσουμε τον απογευματινό μας  καφέ. Άφιξη  αργά το βράδυ στην  Φλώρινα  γεμάτοι  όμορφες  εντυπώσεις.

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.