Βελιγράδι – Φεστιβάλ Μπύρας

.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 250€/άτομο

Ημέρα 1η Φλώρινα – Βελιγράδι

Αναχώρηση από τη Φλώρινα στις 6:00 το πρωί και αφού περάσουμε περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας και κατόπιν στον προορισμό μας, το Βελιγράδι, που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάββα και του Δούναβη, πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Βελιγράδι

Πρωινό και ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, τον Άγ.Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένος στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος και ο μητροπολίτης Βελιγραδίου Μεθόδιος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Στη συνέχεια έχουμε την προαιρετική μας κρουαζιέρα στον Δούναβη όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για ποτό και βόλτα στη Σκανταρλίγια, ένας πανέμορφος πέτρινος πεζόδρομος, που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Εκεί συχνάζουν ομάδες μουσικών και καλλιτέχνες δρόμου που παίζουν τοπική βαλκανική μουσική. Το βράδυ ο πεζόδρομος έχει έντονα καλλιτεχνικό χαρακτήρα, σφύζει από ζωή, γεμάτος μπαράκια και ταβέρνες, οπού θα γνωρίσουμε το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών. Όσοι από τους εκδρομείς το επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ.

Ημέρα 3η Βελιγράδι – Νόβισαντ – Φρούσκα Γκόρα – Βελιγράδι

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Έπειτα επιστροφή στο Βελιγράδι μέσω μιας εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στο χώρο του φεστιβάλ για να απολαύσετε μουσική από τα διάφορα συγκροτήματα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Βελιγράδι – Φλώρινα

 Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις (όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος). Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο όπου υπάρχουν πλήθος καταστημάτων, για να απολαύσετε τον καφέ σας και να θαυμάσετε τη θέα από το φρούριο της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Φλώρινα αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* αστέρων.
  • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.