Χριστούγεννα στο Βελιγράδι

Η ευχάριστη έκπληξη των Βαλκανίων – Η φιλόξενη πόλη με τα χίλια πρόσωπα!

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 200€/άτομο

Ημέρα 1η Φλώρινα – Βελιγράδι

Αναχώρηση από τη Φλώρινα στις 6:00 το πρωί και αφού περάσουμε περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας και κατόπιν στον προορισμό μας, το Βελιγράδι, που είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάββα και του Δούναβη, πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Βελιγράδι

Πρωινό και ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου. Θα δούμε το Μουσείο Τίτο, αφιερωμένο στον ηγέτη που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, τον Άγ.Σάββα (μεγαλύτερος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων), αφιερωμένος στον πρώτο Άγιο και αρχιεπίσκοπο της Σερβίας, το Κοινοβούλιο, που μέχρι τη διάλυση της χώρας ήταν το Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τη νέα πόλη και θα καταλήξουμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης, που ξεκίνησε από τους Ρωμαίους και επεκτάθηκε από τους Οθωμανούς, χτισμένο σε υψόμετρο 125 μέτρων και πανοραμικά θα θαυμάσουμε το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τη φυλακή Νεμπόισα, εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος και ο μητροπολίτης Βελιγραδίου Μεθόδιος. Θα περπατήσουμε στο κάστρο για να θαυμάσουμε το μνημείο ευγνωμοσύνης προς τη Γαλλία και το μνημείο του Νικητή. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με πάμπολλα καταστήματα για φθηνές αλλά ποιοτικές αγορές. Στη συνέχεια έχουμε την προαιρετική μας κρουαζιέρα στον Δούναβη όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό τοπίο που αγκαλιάζει το Βελιγράδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος για ποτό και βόλτα στη Σκανταρλίγια, ένας πανέμορφος πέτρινος πεζόδρομος, που θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας και την Μονμάρτη στο Παρίσι. Εκεί συχνάζουν ομάδες μουσικών και καλλιτέχνες δρόμου που παίζουν τοπική βαλκανική μουσική. Το βράδυ ο πεζόδρομος έχει έντονα καλλιτεχνικό χαρακτήρα, σφύζει από ζωή, γεμάτος μπαράκια και ταβέρνες, οπού θα γνωρίσουμε το νυχτερινό Βελιγράδι υπό τους ήχους τσιγγάνικων βιολιών και σέρβικων τραγουδιών.

Ημέρα 3η Βελιγράδι – Φλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις (όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος). Χρόνος ελεύθερος στον κεντρικό πεζόδρομο όπου υπάρχουν πλήθος καταστημάτων, για να απολαύσετε τον καφέ σας και να θαυμάσετε τη θέα από το φρούριο της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα σύνορα Σερβίας-Σκοπίων. Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην Φλώρινα αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
  • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Απαραίτητα:

  • Διαβατήριο ή ταυτότητα
  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης

!! Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).