Βελιγράδι – Βιέννη – Βουδαπέστη

Μία εκδρομή εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσεις!!

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 460€/άτομο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 185€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Βελιγράδι

Συγκέντρωση και αναχώρηση από Φλώρινα στις 7:00 το πρωί για τον πρώτο σταθμό της εκδρομής μας, το Βελιγράδι. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε το απόγευμα στο μαγευτικό Βελιγράδι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί το «Βερολίνο των Βαλκανίων». Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και δειπνήσουμε, προτείνεται βόλτα στην Skadarlija, έναν πανέμορφο πέτρινο πεζόδρομο, που συχνά αποκαλείται “Πλάκα” του Βελιγραδίου. Στα μπαράκια και στις ταβέρνες που βρίσκονται εκεί, θα ακούσουμε παραδοσιακή μουσική και θα πιούμε ρακία, απολαμβάνοντας τις πρώτες πολύχρωμες εικόνες της βαλκανικής πρωτεύουσας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Βελιγράδι – Βουδαπέστη

Αφού προγευματίσουμε, ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση του Βελιγραδίου με επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, ένα αξιοσημείωτο και ιδιαίτερης σημασίας μέρος για να επισκεφτεί ένας Έλληνας όταν βρίσκεται στο Βελιγράδι, καθώς είναι ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο, αφού καλύπτει επιφάνεια 3.500 τ.μ. και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σάββα, ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και σημαντικό πρόσωπο της χώρας κατά τη μεσαιωνική εποχή. Στη συνέχεια, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο και το Εθνικό Θέατρο, ώστε να καταλήξουμε στο Kalemegdan, ένα οχυρό που στέκεται στην κορυφή του λόφου Šumadija, σε ύψος 125.5 μέτρων, στη συμβολή των ποταμών του Δούναβη και του Σάββα. Κάθε σπιθαμή αυτού του ιδιαίτερου μέρους είναι ποτισμένη με εκατοντάδες ιστορίες, καθώς πρόκειται για το πιο παλιό μέρος του Βελιγραδίου. Ένα πραγματικό κάστρο, ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να μπορεί κάποιος να κάνει άνετα τη βόλτα του, να θαυμάσει τη θέα η οποία σίγουρα θα σας κάνει να ερωτευτείτε την πόλη. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, γνωστή και ως “μαργαριτάρι του Δούναβη”. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Βουδαπέστη (ξενάγηση)

Αφού ολοκληρώσουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε την προγραμματισμένη μας ξενάγηση για να γνωρίσουμε την αυτοκρατορική πόλη που γοητεύει πλήθος επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο, την πόλη που το υγρό στοιχείο είναι ένα από τα πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά της. Από την μια μεριά ο Δούναβης που ελίσσεται ανάμεσα στην πόλη χωρίζοντας τη στη Βούδα και στην Πέστη και από την άλλη αναβλύζοντα νερά που γεμίζουν τα χαμάμ και τα λουτρά της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα θαυμάσουμε την Πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με τα καλοδιατηρημένα κτήρια και το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στον λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και τον ιστορικό Ναό του Ματία, όπου γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Από τον λόφο του Γκέλερτ θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Στη συνέχεια, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να  περιπλανηθούμε στη αγορά της πόλης.  Κατόπιν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο όπου και θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Βουδαπέστη  – Βιέννη (ημερήσια εκδρομή)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για την πόλη της Βιέννης. Εκεί θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, το οποίο θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών και να θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σημερινή γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Επίσης, θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στράσσε, όπου θα δούμε το ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό  Αυτοκρατορικό  Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Εκκλησία του Τάματος, τη Φότιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Κατόπιν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην μελωδική αυτή πόλη και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη, όπου αφού δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο, προτείνεται προαιρετική έξοδος για να απολαύσουμε το τελευταίο μας βράδυ στην όμορφη αυτή πόλη.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Βουδαπέστη – Φλώρινα

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για το ταξίδι της επιστροφής, όπου με ενδιάμεσες στάσεις  για φαγητό, καφέ και ξεκούραση, περνώντας τα σύνορα Σερβίας – Σκοπίων, φτάνουμε αργά το βράδυ στη Φλώρινα γεμάτοι αξέχαστες αναμνήσεις και εικόνες.

  • Tη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο  στο Βελιγράδι
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο  στη Βουδαπέστη.
  • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραληφθεί τίποτα.