Βελιγράδι – Βουδαπέστη

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 320€/άτομο

Ημέρα 1η Φλώρινα – Βελιγράδι

Συγκέντρωση στο Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 05:00 το πρωί. Διέλευση   μέσω  συνόρων   Νίκης  – Σκοπίων –  Νίς  φτάνουμε το μεσημέρι  στο Βελιγράδι. (Θα  γίνουν  ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό) Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα  περιήγηση της πόλης, χρόνος ελεύθερος στην  αγορά. Δείπνο.

Ημέρα 2η Βελιγράδι – Βουδαπέστη

Πρωινό  και  στην συνέχεια με τοπικό ξεναγό θα  έχουμε  μια  τετράωρη  ξενάγηση  της  πόλης. Θα επισκεφτούμε το φρούριο Καλεμεγκαν, τον Πύργο Nebosja , που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας , το Εθνικό Θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica , τη μεγαλύτερη  Ορθόδοξη εκκλησία στην Ευρώπη , τον Άγιο Σάββα , το Μνημειακό κέντρο του Τίτο , το Κοινοβούλιο. Χρόνος  ελεύθερος  στην  αγορά της  πόλης στην συνέχεια  αναχώρηση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας τη Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας επισκεφθείτε την οδό Βάτσι Ούτσα με τα  ωραία καταστήματα, την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι η την πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Βουδαπέστη (ξενάγηση)

Πρόγευμα  και αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης. Θα  ξεναγηθούμε μεταξύ άλλων στην πλατεία Ηρώων – τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου –  τη  λεωφόρο Δημοκρατίας – την Όπερα  – τα καλοδιατηρημένα  κτίρια – το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο – τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη.  Κατόπιν θα  περάσουμε  απέναντι στην Βούδα όπου θα δούμε το Κάστρο – το άγαλμα της Ελευθερίας  – την Εθνική Πινακοθήκη – τον πύργο των Ψαράδων,- το Γοτθικό ναό Ματίας  όπου στέφονταν παλιά οι Ούγγροι Βασιλείς. Επίσκεψη  στο λόφο Gellert   για να  θαυμάσουμε πανοραμικά τις δύο πόλεις .  Επιστροφή στο ξενοδοχείο- ξεκούραση.  Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση σε ουγγαρέζικο κέντρο με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Βουδαπέστη  – Αγ. Στέφανο

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για το γραφικό χωριό Άγιος Ανδρέας (γενέτειρα πολλών καλλιτεχνών) με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα ,το μουσείο της φημισμένης γλύπτριας Kovacs και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Επιστροφή το απόγευμα στην Βουδαπέστη . προαιρετική  κρουαζιέρα στον Δούναβη. Δείπνο και διανυκτέρευση .

Ημέρα 5η Βουδαπέστη  –Βουδαπέστη – Φλώρινα

Μετά  το πρωινό  αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής.  Θα γίνουν  κατά την διαδρομή στάσεις   για φαγητό – καφέ  και ξεκούραση. Διέλευση μέσω  συνόρων  Σερβίας – Σκοπίων άφιξη αργά  το βράδυ στην πόλη μας  γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εικόνες.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* αστέρων.
  • Τα πρωινά και τα δείπνα σε πλούσιους μπουφέδες.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου μας.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Απαραίτητα:

  • Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού (εφόσον έχουν περάσει δεκατέσσερις [14] ημέρες ύστερα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου) ή
  • βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ.