Αθήνα

Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσιών Υπαλλήλων Τιμή συμμετοχής: 295€/άτομο. Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 7:00 το πρωί με  προορισμό την Πρωτεύουσα, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό συνεχίζουμε άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος για […]

Επισκόπηση

Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσιών Υπαλλήλων

Τιμή συμμετοχής: 295€/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 7:00 το πρωί με  προορισμό την Πρωτεύουσα, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό συνεχίζουμε άφιξη το απόγευμα στην Αθήνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Κατόπιν ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη σε μουσεία. Εν συνεχεία προαιρετική έξοδος στη γειτονιά του Ψυρρή.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.                                          

Ημέρα 2η Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης, ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, με καταπληκτική θέα στο βράχο της Ακρόπολης. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης την Πλάκα -την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, το Θησείο, το Μοναστηράκι και την οδό Ερμού. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη σε μουσεία (πινακοθήκη, Πολεμικό μουσείο, Μουσείο Μπενάκη, μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης κ.α.). Το βραδάκι Athens by night όπου θα επισκεφθούμε το Γκάζι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Αθήνα

όπως τη Βουλή των Ελλήνων, την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο την Ομόνοια. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για επίσκεψη σε μουσεία και το βραδάκι ‘’Athens by night’’ με επίσκεψη στο Λυκαβητό όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ανεβούμε στην κορυφή, με το τελεφερίκ προκειμένου να απολαύσουμε την καλύτερη θέα της πόλης. Στους πρόποδες του Λυκαβηττού βρίσκεται η πιο αριστοκρατική περιοχή του κέντρου της Αθήνας η οποία φτάνει σχεδόν ως το Σύνταγμα και δεν είναι άλλη από το Κολωνάκι. Εδώ συναντάμε μερικά από τα πιο προσεγμένα bistro, καφέ, εστιατόρια και bar της πόλης, επώνυμες μπουτίκ κ.α.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Αθήνα – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πρωινό και στη συνέχεια αναχωρούμε για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, την Παλιά Βουλή (Εθνικό Ιστορικό μουσείο) και το νομισματοκοπείο.  Αμέσως μετά αναχωρούμε  για το σύγχρονο Κέντρο Πολιτισμού του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το εντυπωσιακό κεκλιμένο πάρκο και τη χαρακτηριστική στέγη. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το πάρκο, έναν από τους μεγαλύτερους χώρους πρασίνου της πόλης. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ Athens by night. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η ΑθήναΦλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση για την θρυλική πόλη του Μεσολογγίου όπου θα επισκεφτούμε το κήπο των ηρώων και θα γευματίσουμε σε μια παραλιακή ταβέρνα.  Αμέσως μετά παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

 • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Τις τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Crystal City στο κέντρο της Αθήνας με πρωινό.
 • Επίσημο ξεναγό στο βράχο και στο μουσείο της Ακρόπολης.
 • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τον φόρο διανυκτέρευσης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
!!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).

 • Νομισματικό μουσείο
 • Εισιτήρια: €6, μειωμένο €3 (για το χρονικό διάστημα 14 Μαΐου 2021 – 31 Οκτωβρίου 2021)
  Ενιαίο Εισιτήριο: €15 (Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 • Ακρόπολη Αθηνών (Βράχος)
 • Ολόκληρο: €20, Μειωμένο: €10
  Ισχύει για τον Αρχαιολογικό Χώρο Ακρόπολης και Κλιτύων.
  Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών – Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Κεραμεικός, Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
  Μουσείο ΑκρόποληςΟλόκληρο: €10, Μειωμένο: €5
  Εθνική ΠινακοθήκηΓενική είσοδος: 10€ / Μειωμένο εισιτήριο: 5€ Φοιτητές, Άτομα άνω των 65 ετών
  Πολεμικό ΜουσείοΓενική είσοδος: 6,00€ / Μειωμένο εισιτήριο: 4,00€
  Ίδρυμα Σταύρου ΝιάρχουΔωρεάν
  Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού ΠολιτισμούΓενική είσοδος: 12€ / Περιοδική έκθεση: 8 € / ΜΕΙΩΜΕΝΟ Γενική Είσοδος: 9€/ Περιοδική έκθεση: 6€
  Βασίλης και Ελίζα Γουλανδρή – Μουσείου Σύγχρονης ΤέχνηςΓενική είσοδος 8 € Μόνιμη Συλλογή / Μειωμένο εισιτήριο 6 €
  Μουσείο Κυκλαδικής ΤέχνηςΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ Είσοδος: 8 € / Mειωμένο*: 5€
  Εθνικό αρχαιολογικό ΜουσείοΓενική είσοδος 12€ / Ενιαίο Εισιτήριο διάρκειας τριών ημερών: 15€
  Ισχύει για: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Επιγραφικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο και Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.