Αθήνα – Οι Χάριτες

Μονοπάτια ιστορίας, πολιτισμού και αύρα κοσμοπολίτικη.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής : 215

Επιβάρυνση μονόκλινου : 125

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε και από το Αμύνταιο για να πάρουμε τις φίλες μας συνεχίζουμε με προορισμό την Αθήνα. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο Stanely στην Αθήνα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος. Όποια το επιθυμεί μπορεί να κάνει μια πρώτη βόλτα στη στολισμένη πρωτεύουσα ή να απολαύσει το απογευματινό της καφέ σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη.  Το βράδυ στις 09:00 μ.μ. θα παρακολουθήσουμε την παράσταση ‘ΦΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΑΡΤΟΥΡΑΝΟ’ στο θέτρο Δημήτρη Χόρν. (τιμή εισιτηρίου 19€ ανά άτομο). Μετά το πέρας της παράστασης επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.                                 

Ημέρα 2η Αθήνα – Σαλαμίνα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τον Πειραιά ώστε να πάρουμε το πλοίο και να κατευθυνθούμε στην Σαλαμίνα. Φτάνοντας εκεί η κυρίαρχη εικόνα που δίνει το νησί είναι ένας συνδυασμός γαλήνης και αρχοντιάς.  Στην χώρα του νησιού, την πιο όμορφη εικόνα, δίνουν αναμφίβολα τα νεοκλασικά σπίτια, τα οποία μαρτυρούν και την παλιά αίγλη της Σαλαμίνας. Κάποια από αυτά είναι καλοδιατηρημένα, άλλα εγκαταλειμμένα, όλα μαζί όμως συνθέτουν ένα όμορφο αρχιτεκτονικό μπουκέτο που θα σας μαγνητίσει το βλέμμα. Όσο είμαστε στο νησί θα περιηγηθούμε στα διάφορα αξιοθέατα του τόπου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να φάμε και να χαλαρώσουμε πίνοντας τον καφέ μας. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο μας, ώστε να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για την βραδινή μας έξοδο. Ακολουθεί προαιρετική έξοδος στο νυχτερινό κέντρο Μουσικές Διαδρομές με ζωντανή μουσική και φαγητό.

Ημέρα 3η Αθήνα – The Ellinikon  – Σούνιο – Λαύριο

Πρωινό και αναχώρηση για να ανακαλύψουμε το The Ellinikon! Εκεί θα έρθουμε σε επαφή με μια μοναδική έκθεση που θα μας μεταφέρει στην καρδιά της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Σε ένα ανακενισμένο υπόστεγο του πρώην Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών, θα ξεναγηθούμε στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον. Μέτα την ξενάγηση μας θα απολαύσουμε εκεί τον καφέ μας. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε σε δυο καταπληκτικούς προορισμούς το Σούνιο και το Λαύριο! Πολύ κοντά στην Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς προορισμούς, όπου εκεί θα περιηγηθούμε στα αξιοθέατα. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται και το Λαύριο, που είναι και ο επόμενος προορισμός μας. Εκεί θα κάνουμε μια σύντομη βόλτα ώστε να γνωρίσουμε και αυτή την περιοχή αλλά θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ’ ιδίων σε κάποιο  από τα πολλά ταβερνάκια γεμάτα φρέσκο ψάρι και άλλα μεζεδάκια ή να απολαύσουμε τον καφέ μας στο λιμάνι με θέα τη θάλασσα. Θα νιώσεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει και πως είσαι σε νησί. Αργά το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα και το ξενοδοχείο μας ώστε να ξεκουραστούμε. Η μέρα μας τελειώνει με την θεατρική παράσταση ‘Η ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ΄ στο θέατρο Παλλάς (τιμή εισιτηρίου 28€ ζώνη Ά και 18€ ζώνη ΄Β ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  

Ημέρα 4η Αθήνα – Λειβαδιά – Φλώρινα

Μετά το πρωινό μας παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Μια από τις στάσεις μας θα είναι στην Λιβαδειά όπου σας προτείνουμε να δοκιμάσετε  τα διάσημα σουβλάκια της. Αμέσως μετά συνεχίζουμε την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ, γεμάτοι υπέροχες στιγμές και αναμνήσεις!

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα με πρωινό.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την τιμή εισιτηρίου στο μουσικό κέντρο διασκέδασης.
  • Τα εισιτήρια θεάτρων : Φιλουμένα Μαρτουράνο – Θέατρο Δημήτρης Χόρν→Τιμή εισιτηρίου 19€ (Μόνο εισιτήριο χωρίς ξενοδοχείο 22€) και Η Εκατομμυριούχος – Θέατρο Παλλάς → Τιμή εισιτηρίου 28€ Ά ζώνη .18€ ΄Β ζώνη( Μόνο εισιτήριο χωρίς ξενοδοχείο 30€ Ά ζώνη και 20€ ΄Β ζώνη).
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την Σαλαμίνα ( Τιμή εισιτηρίου : 5€).

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του.