Αθήνα – Αιγίνα

Η πόλη που γέννησε τη δημοκρατία, τις επιστήμες και τις καλές τέχνες. Η Αθήνα της ιστορίας και του αρχαίου πολιτισμού– του Παρθενώνα, της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς. Και ταυτόχρονα μια σύγχρονη μητρόπολη, μια πρωτεύουσα ζωντανή, ανοιχτή, γεμάτη ενέργεια, που σας «χαρίζεται» απλόχερα. Μια πόλη που ανήκει στην ανθρωπότητα και στο μεσογειακό φως της.

Μια πόλη νέα, δραστήρια, ελεύθερη, απρόσμενη και γοητευτική. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Γεμάτη γεύσεις, επιθυμίες και απολαύσεις. Μια πόλη που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 185€/άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη της Αθήνας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Κατόπιν αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας (ένα tour μέσα από το λεωφορείο με τα πιο σημαντικά μνημεία) όπως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και η πλατεία Συντάγματος. Κατόπιν άφιξη στο Μοναστηράκι χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ψώνια. Εν συνεχεία προαιρετική βόλτα στη γραφική Πλάκα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Αίγινα – Άγιος Νεκτάριος

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τον Πειραιά απ’ όπου θα πάρουμε το καράβι για την Αίγινα. Άφιξη και αναχώρηση για την επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Κατόπιν, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ στην αγορά της πόλης της Αίγινας. Το απόγευμα αναχώρηση προς το λιμάνι της Αίγινας για να επιβιβαστούμε στο καράβι με προορισμό τον Πειραιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το βράχο της Ακρόπολης. Όποιος το επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης, ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, με καταπληκτική θέα στο βράχο της Ακρόπολης. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης την Πλάκα -την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, το Θησείο, το Μοναστηράκι και την οδό Ερμού για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

Ημέρα 4η  Αθήνα – Φλώρινα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Προκόπι χτισμένο στην εύφορη κοιλάδα του ποταμού Κηρέα, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Εκεί φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου που πέθανε το 1730, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μ. Ασίας μετά την καταστροφή. Η ανακήρυξη του σε Άγιο από την Ρωσική εκκλησία έγινε το 1962. Συνεχίζουμε προς τη Χαλκίδα, πόλη με ιδιαίτερη μαγεία και ομορφιά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το καφέ μας ή το γεύμα μας. Τέλος παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής όπου με ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών, φθάνουμε αργά το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Αίγινα και επιστροφή.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.