Αθήνα – Αιγίνα

Η πόλη που γέννησε τη δημοκρατία, τις επιστήμες και τις καλές τέχνες. Η Αθήνα της ιστορίας και του αρχαίου πολιτισμού– του Παρθενώνα, της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς. Και ταυτόχρονα μια σύγχρονη μητρόπολη, μια πρωτεύουσα ζωντανή, ανοιχτή, γεμάτη ενέργεια, που σας «χαρίζεται» απλόχερα. Μια πόλη που ανήκει στην ανθρωπότητα και στο μεσογειακό φως της.

Μια πόλη νέα, δραστήρια, ελεύθερη, απρόσμενη και γοητευτική. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Γεμάτη γεύσεις, επιθυμίες και απολαύσεις. Μια πόλη που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 225€/άτομο.

!! ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ !!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο Φλώρινας στις 7:00 το πρωί με προορισμό την πόλη της Αθήνας. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε το απόγευμα στη πρωτεύουσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη βόλτα στη πόλη της Δημοκρατίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.                                      

Ημέρα 2η Αίγινα – Άγιος Νεκτάριος

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τον Πειραιά απ’ όπου θα  πάρουμε το καράβι για την  Αίγινα.  Αρχικά θα προσκυνήσουμε τον ναό του Αγίου Νεκταρίου. Ο τάφος και τα ιερά λείψανα του Αγίου αποτελούν πανορθόδοξο προσκύνημα. Κάποιοι πιστοί, βάζοντας το αυτί τους στον τάφο του, ακούνε τον Άγιο να χτυπάει τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας τη ζωντανή παρουσία του. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Ναό της Αφαίας. Είναι το σπουδαιότερο μνημείο που σώζεται από το ιερό, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη θεότητα Αφαία και δεσπόζει στην κορυφή πευκόφυτου λόφου στο βορειοανατολικό μέρος της Αίγινας. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη, καφέ και γεύμα. Η Αίγινα είναι φημισμένη  για τα νόστιμα φιστίκια της. Παστέλια, παξιμάδια, λικέρ αλλά και αρκετά σιροπιαστά γλυκά γίνονται ακόμα νοστιμότερα αν προστεθεί ο διάσημος αυτός καρπός. Το απόγευμα αναχώρηση προς το λιμάνι της Αίγινας για να επιβιβαστούμε στο καράβι με προορισμό τον Πειραιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το βράχο της Ακρόπολης. Όποιος το επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης, ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών , με καταπληκτική θέα στο βράχο της Ακρόπολης. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης την Πλάκα -την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, το Θησείο, το Μοναστηράκι και την οδό Ερμού για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

Ημέρα 4η  Αθήνα – Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Φλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση για προσκύνημα στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη αργά το βράδυ.  

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Αθήνα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Το φόρο διανυκτέρευσης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Επίσημος ξεναγός για ξενάγηση στο βράχο της Ακρόπολης και μουσείο Ακροπόλεως.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Πειραιά προς Αίγινα και επιστροφή.