Αθήνα

Η πόλη που γέννησε τη δημοκρατία, τις επιστήμες και τις καλές τέχνες. Η Αθήνα της ιστορίας και του αρχαίου πολιτισμού– του Παρθενώνα, της Ακρόπολης, της Αρχαίας Αγοράς. Και ταυτόχρονα μια σύγχρονη μητρόπολη, μια πρωτεύουσα ζωντανή, ανοιχτή, γεμάτη ενέργεια, που σας «χαρίζεται» απλόχερα. Μια πόλη που ανήκει στην ανθρωπότητα και στο μεσογειακό φως της.

Μια πόλη νέα, δραστήρια, ελεύθερη, απρόσμενη και γοητευτική. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Γεμάτη γεύσεις, επιθυμίες και απολαύσεις. Μια πόλη που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας.

Επισκόπηση

Γκρουπ: Οι Χάριτες της Φλώρινας

Τιμή συμμετοχής: 185€/άτομο.

Επιβαρύνση μονοκλίνου: 105€

!!ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο την Παρασκευή 08 Οκτωβρίου  στις 6.00 π.μ.. Αφού πρώτα περάσουμε από Αμύνταιο για να πάρουμε τις φίλες μας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Tiare στο κέντρο της Αθήνας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή μια βόλτα στην αγορά. Στη  συνεχεία αναχωρούμε για το Ηρώδειο προκειμένου να παρακολουθήσουμε Μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη με τίτλο ‘Φορώντας χρώματα ανοιχτά’. Ερμηνευτές πρώτης γραμμής είναι οι Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δήμητρα Σελεμίδου και ο Παντελής Κυραμαργιός ενώ ο Γιάννης Στάνκογλου θα αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή στα τραγούδια που περιλαμβάνουν αφήγηση και θα αποδώσει αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη, τα οποία θα συνδέουν τα τραγούδια μεταξύ τους και θα σκιαγραφούν για το κοινό την προσωπικότητα του ποιητή. Τη συναυλία θα διευθύνει ο σπουδαίος μαέστρος (πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ) Αναστάσιος Συμεωνίδης (τιμή εισιτηρίου 20€). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Αθήνα – Ελεύθερη μέρα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ακολουθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στη Παλιά Βουλή και έπειτα, ένας όμορφος περίπατος στα Αναφιώτικα. Στη συνέχεια ακολουθεί ελεύθερη μέρα στο κέντρο της Αθήνας. Πλάκα, Θησείο, Μοναστηράκι, οδό Ερμού, Κολονάκι είναι μερικά από τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε προκειμένου να απολαύσετε το καφέ σας, τα ψώνια, το γεύμα ή τις βόλτες σας. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Το βραδάκι θα ακολουθήσει προαιρετική έξοδος και παρακολούθηση κάποιου θεάματος, το οποίο θα ανακοινωθεί σύντομα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

Ημέρα 3η Αθήνα – Τζιά

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Λαύριο, όπου στις 9:30 θα ανέβουμε στο καράβι για την επίσκεψη μας στη Τζιά. Όταν φτάσουμε στο κεντρικό λιμάνι (Κορρησία), θα μας περιμένει το λεωφορείο, με το οποίο θα ταξιδέψουμε στη Χώρα της Τζιά. Εκεί θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για καφέ. Στις 12:00, θα κατευθυνθούμε προς το λεωφορείο, με το οποίο θα αναχωρήσουμε προς κεντρικό λιμάνι του νησιού. Εκεί, θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε ένα γευστικό γεύμα και να πιούμε το τσιπουράκι μας, ακριβώς πάνω στο κύμα. Στις  14:00 ακολουθεί η αναχώρηση μας με το καράβι, για την επιστροφή πίσω στην Αθήνα. Το βράδυ ακολουθεί μια μουσική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής, οπού θα απολαύσουμε τους αδελφούς Καραβιώτη με νοσταλγικά τραγούδια της Παλαιάς Αθήνας και πολλές υπέροχες καντάδες (στο Μέγαρο Μουσικής αυστηρώς ΜΟΝΟ εμβολιασμένοι ή με πιστοποιητικό νόσησης).

Ημέρα 4η Αθήνα – Φάρσαλα – Φλώρινα

Μετά το πρωινό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής.  Πρώτη μας στάση το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών και επόμενη η πόλη των Φαρσάλων όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και τον περίφημο χαλβά Φαρσάλων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη το βράδυ στην πόλη μας. 

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Tiare με πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο επαγγελματία οδηγό.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Το εισιτήριο στο Ηρώδειο 20€.
  • Το εισιτήριο του καραβιού 30€.
  • Το εισιτήριο στο Μέγαρο Μουσικής (αφοί Καραβιώτη) 20€.  
  • Εισόδους σε θεάματα.

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).