Δελφοί – Αράχωβα

Όταν ο πιο λαμπερός χειμερινός προορισμός στην Ελλάδα «συνυπάρχει» με το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και ένα χωριό με κοσμοπολίτικη αύρα και πετρόχτιστα σοκάκια, τότε ξέρεις ότι ο λόγος είναι για την Αράχωβα.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 220€

!Δεκτά κουπόνια ΟΠΕΚΑ!!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Ναύπακτος – Ιτέα – Δελφοί

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 7:30 από τον προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης, για να ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στην Αράχοβα, με ορμητήριο μας τους Δελφούς όπου οι αρχαίοι αποκαλούσαν «Ομφαλό της Γης». Κανένα σημείο στην Ελλάδα δε συναγωνίζεται τη θέση αυτή με το Επιβλητικό μεγαλείο του φυσικού σκηνικού της και τον εξαίρετο τρόπο με τον οποίο το περιβάλλουν τα αρχαία  ερείπια.  Καθοδόν στάση στη Ναύπακτο και Ιτέα για να απολαύσουμε το γεύμα ή τον καφέ μας. Στη συνέχεια αναχωρούμε προς το ξενοδοχείο διαμονής μας, άφιξη, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Δελφοί – Αράχωβα

Μετά το πρωινό ακολουθεί επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου θα μας περιμένει η ξεναγός για ξενάγηση στο μουσείο και στον Ιερό χώρο. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται επίσκεψη στο Ναό του Απόλλωνα, στον Θησαυρό των Αθηναίων, στον βωμό των Χίων, στη στοά των Αθηναίων, στο θέατρο, στο Στάδιο, στο Γυμνάσιο, στην Κασταλία πηγή, στον Θόλο, στο Ιερό της Αθηνάς Προναίας. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αράχωβα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περίπατο και να απολαύσουμε το καφέ μας στο γραφικό χωριό. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Δελφοί – Ι.Μ. Οσίου Λουκά – Λειβαδιά

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το βασιλομονάστηρο του Οσίου Λουκά στις δυτικές υπώρειες του όρους Ελικώνα. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το μοναστηριακό συγκρότημα του Οσίου Λουκά περικλείεται από περίβολο, περιλαμβάνει δε διώροφα και τριώροφα συγκροτήματα κελιών, κωδωνοστάσιο, τράπεζα, κρύπτη και δύο ενωμένους ναούς (την εκκλησία της Παναγίας και το καθολικό). Επόμενος προορισμός μας η πόλη της Λειβαδιάς όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια μικρή γνωριμία με την πόλη, γεύμα ή καφε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Ακολουθεί προαιρετική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Δελφοί – Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Φλώρινα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε Πρωινό και αναχώρηση για το Μεταλλευτικό Πάρκο της Φωκίδας, το Vagonetto» (καιρού επιτρέποντος). Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στον ελληνικό χώρο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μπούμε στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφθούμε μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος ‘πάγωσε’ στα μέσα του 20ου αιώνα. Θα κάνουμε βόλτα με τα βαγόνια στις παλιές στοές βωξίτη, θα δούμε το μουσείο και το θέαμα «Ήχος και Φως». Έπειτα παίρνουμε πορεία επιστροφής προς τη. πόλη μας  όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Επίσημο Ελληνόφωνο ξεναγό για την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
  • Τις περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Την είσοδο στο μεταλλευτικό πάρκο (12€).

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).