Αδριανούπολη

Επισκόπηση

Τιμή συμμετιοχής: 190€ / άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου: 60€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αδριανούπολη   

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06:00 το πρωί από το Νέο Πάρκο Φλώρινας. Αφού πάρουμε τους φίλους μας από το Αμύνταιο, συνεχίζουμε με προορισμό την Αδριανούπολη.  Περνώντας περιφερειακά από πόλεις της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Καβάλα,Ξάνθη, Κομοτηνή και  μια υπέροχη διαδρομή παράλληλα του ποταμού Έβρου, φτάνουμε μέχρι τα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές. Αφού ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος τελειωνιακός έλεγχος, συνεχίζουμε με κατεύθυνση την πόλη της Αδριανούπολης, την επί έναν αιώνα πρωτεύουσα του οθωμανικού κράτους. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και μια πρώτη γνωριμία με πανέμορφη πόλη. Ελεύθερος  χρόνος στην αγορά Αλή Πασά (το μεγαλύτερο τσαρσί της πόλης) αλλά και στους τριγύρω πολυσύχναστους δρόμους γύρω από τον πεζόδρομο (Saraclar), όπου έχετε τη δυνατότητα εκτός από τις αγορές σας να θαυμάσετε τα γραφικά σπίτια βγαλμένα από μια άλλη εποχή και να δοκιμάσετε την τουρκική παραδοσιακή κουζίνα. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα παραδοσιακό τουρκικό χαμάμ που θα σας χαλαρώσει και θα σας γεμίσει ευεξία. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Αδριανούπολη   

Πρόγευμα και ξεκινάμε το οδοιπορικό μας. Περνώντας μέσα από το Bedesten Carsisi, παζάρι με 14 καταστήματα πολύτιμων αντικειμένων, θα καταλήξουμε στον πλακόστρωτο πεζόδρομο Saraclar caddesi. Εκεί ήταν η καρδιά του παλιού τμήματος της πόλης. Κατά μήκος του πεζόδρομου, θα παρατηρήσουμε τα παλιά, ξύλινα, παραδοσιακά διώροφα σπίτια. Κάποια από αυτά έχουν ανακαινιστεί. Παράλληλα στο πεζόδρομο βρίσκεται η Κλειστή Αγορά (Ali Pasa Kapali Carsisi), η μεγαλύτερη της πόλης, που κτίστηκε το 1569  με εντολή του Χερσεκ Σεμιζ Αλή Πασά από τον αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Η κλειστή αυτή αγορά διαθέτει έξι εισόδους και εξόδους καθώς και 130 μαγαζιά. θα συνεχίσουμε  την περιήγηση μας από το Μουσείο Υγείας (SULTAN II. BAYEZİD KÜLLİYESİ). Κτίστηκε το 1484-1488, με εντολή του σουλτάνου Μπεγιαζήτ του II, από τον αρχιτέκτονα Χαϊρετήν. Στην δυτική πλευρά του τζαμιού βρίσκεται η ιατρική σχολή και το οικοτροφείο. Στην μπροστινή αυλή μπορεί να διακρίνει κανείς το νοσοκομείο με ειδική πτέρυγα για τους ψυχικά άρρωστους, που όπως λένε μία μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιούσαν ήταν το άκουσμα της μουσικής και της ροής των τρεχούμενων νερών. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τα μνημεία του ιστορικού κέντρου, τον Ορθόδοξο βουλγαρικό Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Αδριανούπολης, θα συνεχίσουμε με το τέμενος Σελιμιέ (Selimiye Camii),  ένα από τα πιο αξιόλογα κτίσματα του αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν, ο οποίος υπήρξε για πολλά χρόνια επιδέξιος διδάσκαλος της Οθωμανικής και Τουρκικής τέχνης και κτίστηκε με εντολή του Π. Σελίμ, όπου εκείνη την εποχή υπήρξε το σύμβολο της Αδριανούπολης και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Προτείνουμε το απόγευμα να απολαύσετε και να χαλαρώσετε με τις ανέσεις που διαθέτει το πολυτελέστατο ξεν/χείο μας (χαμαμ, σπα , σάουνα κλπ.) Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με μουσικό πρόγραμμα (Οριεντάλ), φαγητό και ποτό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Αδριανούπολη – Φλώρινα

Πρωινό. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ελλάδα. Περνώντας από το προάστιο Κάραγατς (Παλιά Ορεστιάδα), θα κάνουμε στάση για να επισκεφτούμε το Σιδηροδρομικό Σταθμό, απ’ όπου κάποτε περνούσε το θρυλικό Όριεντ Εξπρές (συρμός) και σήμερα στεγάζεται η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Trakya. Στην ίδια περιοχή υπάρχει το μνημείο της Λοζάνης. Μετά από τον συνοριακό έλεγχο και με στάσεις καθοδόν, άφιξη στη πόλη της Ξάνθης για μια σύντομη στάση. Αναχώρηση για Φλώρινα, άφιξη το βράδυ στην πόλη.

Περιλαμβάνει:

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο RYS 4* .
  • Πρωινό.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, διασκεδάσεις, εισόδους μουσείων και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.