Αδριανούπολη – Καβάλα – Ξάνθη

Στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης
Γνήσιοι άνθρωποι, έντονες γεύσεις, άγρια ομορφιά, επιρροές Δύσης και Ανατολής. Η Θράκη μας προκαλεί να ανακαλύψουμε τα πολυπολιτισμικά μυστικά της.
Χαμηλών τόνων αλλά με στοιχεία που γοητεύουν και τον πλέον απαιτητικό ταξιδιώτη, η Θράκη είναι σίγουρα ο προορισμός των μεγάλων εκπλήξεων. Με «έδρα» της το βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, και κύριες πόλεις της την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο είναι έτοιμη να σας μαγέψει: Εδώ συναντιούνται δύο ήπειροι, ακόμη περισσότεροι πολιτισμοί και μοναδικά οικοσυστήματα.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 270€ /άτομο.

Ημέρα 1η Φλώρινα – Καβάλα – Ορεστιάδα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη της Καβάλας. Οι καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, άλλα μνημεία της βυζαντινής περιόδου, η παλαιά πόλη, όπου δεσπόζουν τα απομεινάρια της οθωμανοκρατίας, όπως το Ιμαρέτ, είναι κτίρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και κάποια από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης. Έπειτα συνεχίζουμε τον προορισμό μας προς την πόλη της Ορεστιάδας, μια σύγχρονη πόλη που ιδρύθηκε μετά το 1922, πολιτιστικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο του Ν. Έβρου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Ορεστιάδα – Αδριανούπολη

Πρωινό και αναχώρηση για τις Καστανιές και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες νέου τύπου ή διαβατήρια) θα φθάσουμε στην Αδριανούπολη. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην αγορά της πόλης και να δούμε το ΣΕΛΙΜΓΙΕ ΤΖΑΜΙ. Το τέμενος χτίστηκε με την εντολή του Σουλτάνου Σελίμ Β΄ από το διάσημο Οθωμανό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν το διάστημα 1569-1575. Σήμερα το μνημείο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία στην Ισλαμική αρχιτεκτονική. Έπειτα θα επισκεφθούμε την κλειστή αγορά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Αργά το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής προς το ξενοδοχείο μας στην Ορεστιάδα, άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Ορεστιάδα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη – Καβάλα

Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για το μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος, με τον Μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας μέσα στη Λίμνη Βιστωνίδα. Το συγκρότημα του μοναστηριού είναι κτισμένο πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα Πόρτο Λάγος. Μια ξύλινη γέφυρα πεζών τα συνδέει μεταξύ τους και μια δεύτερη τα συνδέει με τη στεριά. Στο ένα νησάκι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο δεύτερο το παρεκκλήσι της Παντάνασσας όπου υπάρχει και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μετάβαση στη Ξάνθη. χρόνος ελεύθερος στο παζάρι της Ξάνθης, το οποίο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ανάπτυξης της υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Προσελκύει όλο το χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Τουρίστες από τις βαλκανικές χώρες και κυρίως από τη γειτονική Βουλγαρία έρχονται όλο το χρόνο, ενώ ημερήσιες εκδρομές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο από τους όμορους νομούς αλλά και γενικότερα από νομούς της Βόρειας Ελλάδος. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για Καβάλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

Ημέρα 4η Καβάλα – Σπήλαιο Αλιστράτης – Σέρρες – Φλώρινα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με προορισμό το σπήλαιο της Αλιστράτης ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τους τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με προορισμό την πόλη της Φλώρινας αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στην πόλη των Σερρών για να απολαύσουμε τον καφέ μας ή το γεύμα μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, καφέ ή γεύμα εξ ιδίων. Άφιξη το βράδυ στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Ορεστιάδα με πρωινό.
  • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Καβάλα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

!!Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του χωρίς να παραλειφθεί τίποτα. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων εξαρτάται άμεσα από την κίνηση στους δρόμους, την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες).