Σόφια – Φιλιππούπολη – AGRA 2023

Με ιστορικούς θησαυρούς, πεζόδρομους γεμάτους μοντέρνα καφέ, τις καλύτερες τιμές που μπορεί να βρει κανείς σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, χρώμα ελληνικό και πλούσια φύση, αποτελούν την καλύτερη πρόταση για ένα ανοιξιάτικο city break σε κοντινή απόσταση, αλλά εκτός συνόρων.

Επισκόπηση

Ημέρα 1η Φλώρινα – Σόφια

Αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση συνεχίζουμε με προορισμό τον  Προμαχώνα. Άφιξη στα  σύνορα Προμαχώνων.  Λίγο αργότερα φτάνουμε στα σύνορα της Βουλγαρίας και αφού ολοκληρωθεί ο τελωνειακός έλεγχος, θα έχουμε σύντομη στάση στα αφορολόγητα (DUTY FREE SHOP) για τα πρώτα μας ψώνια. Θα συνεχίσουμε για την πρώτη πόλη της Βουλγαρίας, το Sandanski, όπου θα κάνουμε στάση για φαγητό. Κατόπιν, παίρνουμε το δρόμο για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Sofia. Άφιξη και τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το  βράδυ δείπνο και  διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Σόφια – Φιλιππούπολη

Αμέσως μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για την πανέμορφη Φιλιππούπολη, την πόλη που έχτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε την  31η διεθνής έκθεση αγροτικών προϊόντων AGRA η οποία διοργανώνεται στο Εκθεσιακό κέντρο του Plovdiv της Βουλγαρίας. Η έκθεση έχει εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα οικονομικά γεγονότα του αγροτικού τομέα στα Βαλκάνια. Συγκεντρώνει όλες τις καινοτομίες, τις εφαρμογές και την πληροφόρηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του αγροτικού τομέα και κατευθύνει την πορεία ανάπτυξης της αντίστοιχης βιομηχανίας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη Φιλιππούπολη όπου μπορούμε να δούμε το λαογραφικό Μουσείο του Κουγιουμτζόγλου, την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λαμαρτίνου το λόφο των Απελευθερωτών, το Πάνθεον, το Ιμαρέτ τζαμί, το Ρωμαϊκό θέατρο και την αγορά της πόλης, χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στη Σόφια το απόγευμα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο  και το βράδυ  γλέντι με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Σόφια – Φλώρινα

Πρόγευμα και αρχίζουμε την ξενάγηση στη Σόφια. Θα επισκεφθούμε, την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την γέφυρα Αετών, τα  Ρωμαϊκά μνημεία, τον περίφημο ναό του  Αλεξάντερ  Νέφσκυ, το Μαυσωλείο του Γκόρκυ Δημητρώφ, την Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Γεύμα και εν συνεχεία παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής αφού κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση.

Περιλαμβάνει:

  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Festa με πρωινό.
  • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις.        
  • Έμπειρο ελληνόφωνο ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, διασκεδάσεις.

“Κάθε ταξίδι ξεκινά από τη στιγμή που θα το σκεφτείς και δεν τελειώνει ποτέ…”