Πανόραμα Πελοποννήσου

Καλαμάτα – Κορώνη – Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλος – Ολυμπία

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 245€/άτομο.

Επιβάρυνση μονόκλινου: 95€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κόρινθος – Καλαμάτα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών συνεχίζουμε προς τον Ισθμό της Κορίνθου και αμέσως μετά αναχωρούμε για Καλαμάτα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Καλαμάτα – Κορώνη– Φοινικούντα – Μεθώνη – Πύλο  – Καλαμάτα

Μετά το πλούσιο πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το επιβλητικό Βενετσιάνικο τριγωνικό φρούριο της Κορώνης, η οποία είναι μια από τις ομορφότερες πολιτείες της παραλιακής Μεσσηνίας.  Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές λόφου όπου δεσπόζει το περίφημο κάστρο, το οποίο έχει εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα και τις αντικρινές ακτές της Μάνης. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πανέμορφο τουριστικό θέρετρο της Φοινικούνταςγια να πιούμε τον καφέ μας και αμέσως μετά θα μεταβούμε στην γραφική Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα. Τελευταίος μας σταθμός η Πύλος, η όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα και το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ’ιδίων. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ θα ακολουθήσει προαιρετική έξοδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Καλαμάτα – Αγία Θεοδώρα – Καλαμάτα

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε, λίγο έξω από την Μεγαλόπολη στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, το θαύμα της φύσης, την εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας. Δεκαεπτά πελώρια δέντρα ξεπηδούν από τη στέγη της, ενώ από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στη Καλαμάτα. Καιρού επιτρέποντος θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους θέλουν να απολαύσουν το πρώτο τους μπάνιο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 4η Καλαμάτα – Αρχαία Ολυμπία – Φλώρινα

Πρόγευμα και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής. Πρώτος σταθμός η Αρχαία Ολυμπία όπου θα ακολουθήσει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον τελικό μας προορισμό. Άφιξη αργά το βράδυ στη Φλώρινα, γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις στην πόλη μας.

Περιλαμβάνει:

  • Tην μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Καλαμάτα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Διπλωματούχο ξεναγό για ξενάγηση στην Μεθώνη και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων/αρχαιολογικών χώρων
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.