Καβάλα –Κομοτηνή – Πόρτο Λάγος Ξάνθη – Δράμα

Τιμή συμμετοχής: 220€ !Δεκτά κουπόνια ΟΠΕΚΑ!! Ημέρα 1η Φλώρινα – Καβάλα Συγκέντρωση και αναχώρηση  από το Νέο Πάρκο στις 07:00 το πρωί με προορισμό την Καβάλα. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη νωρίς το απόγευμα στη Καβάλα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη με […]

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 220€

!Δεκτά κουπόνια ΟΠΕΚΑ!!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Καβάλα

Συγκέντρωση και αναχώρηση  από το Νέο Πάρκο στις 07:00 το πρωί με προορισμό την Καβάλα. Αφού προηγηθούν οι απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για την κάλυψη των ταξιδιωτικών μας αναγκών άφιξη νωρίς το απόγευμα στη Καβάλα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη με σκοπό να τη γνωρίσουμε καλύτερα. Οι καμάρες, το Μεσαιωνικό Υδραγωγείο, άλλα μνημεία της βυζαντινής περιόδου, κτίρια με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, η παλαιά πόλη, όπου δεσπόζουν τα απομεινάρια της οθωμανοκρατίας, όπως το Ιμαρέτ, είναι κάποια από τα αξιοθέατα που θα δούμε στην Καβάλα. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για φαγητό σε κάποια τοπική ταβέρνα. Το βράδυ βόλτα στην πόλη για διασκέδαση και φαγητό. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Καβάλα – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη  

Πρωινό και συνεχίζουμε για την πόλη της Κομοτηνής. Πανέμορφη παλαιά πόλη όπου ο επισκέπτης της πόλης μπορεί να απολαύσει τις ιστορικές μνήμες που ανασύρουν στο μυαλό του οι εικόνες της πόλης. Το Βυζαντινό Τείχος του 4ου αιώνα, αποτελεί το αρχαιότερο μνημείο της Κομοτηνής, ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του 1800, αρχικά χτισμένος μέσα στο τείχος. Δομημένος πάνω στα θεμέλια ενός ερειπωμένου βυζαντινού ναού, τοποθετήθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο γιατί στην τουρκοκρατία δεν επιτρεπόταν η ανύψωση στο ίδιο επίπεδο με τα τζαμιά. Νεοκλασικά σπίτια της Κομοτηνής, ανάμεσά τους και αυτό στο οποίο στεγάζονταν παλαιότερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη και πολλά πάρκα. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης  για να περπατήσετε και να αγοράσετε τα πολλών ειδών λουκούμια & στραγάλια όπου έχει η περιοχή. Μετά την όμορφη στάση θα συνεχίσουμε  για την Αλεξανδρούπολη με την μοναδική ρυμοτομία. Θα σταθμεύσουμε στο λιμάνι και θα έχουμε χρόνο να γνωρίσουμε τον διάσημο φάρο της και φυσικά να πιούμε τον απογευματινό μας καφέ στα πολύ όμορφα μαγαζιά της παραλίας.  Μετά από όλα αυτά τα ωραία το βραδάκι επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Καβάλα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Καβάλα –  Πόρτο Λάγος – Ξάνθη – Καβάλα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τη Λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος.  Η λίμνη Βιστωνίδα, η 4η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, δίνει ένα ξεχωριστό χρώμα στην περιοχή και προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Μοναδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το εκκλησάκι του μετοχίου της Μονής Βατοπεδίου, ο Άγιος Νικόλαος, όπως και το παρεκκλήσιο της Παναγίας Παντάνασσας, τα οποία και θα επισκεφθούμε στη συνέχεια της περιήγησής μας. Το συγκρότημα είναι κτισμένο πάνω σε δύο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λάγος από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος. Το Πόρτο Λάγος αποτελεί ένα γραφικό ψαροχώρι, που ανήκει στο Δήμο Αβδήρων. Κατοπιν ξεκινάμε για την πόλη της Ξάνθης.  Είναι από τις λίγες επαρχιακές πόλεις που μπορεί να συνδυάσει βουνό και θάλασσα σε πολύ μικρή απόσταση. Είναι ιδανική και για χειμώνα αλλά και για καλοκαίρι. Το τοπίο είναι μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου.  Θα επισκεφθούμε αρχικά  το ιστορικότερο μοναστήρι της Ξάνθης, το μοναστήρι της Παναγιάς της Αρχαγγελιώτισσας και θα κατευθυνθούμε για περίπατο στην παλαιά πόλη,  όπου θα υπάρχει ατομικός ελεύθερος χρόνος για ψώνια και  καφέ. Εν συνεχεία επιστρέφουμε στην Καβάλα και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Καβάλα – Δράμα – Φλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση για το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε βορειοδυτικά της Δράμας όπου θα επισκεφτούμε το σπήλαιο των Πηγών του ποταμού Αγγίτη και θα περιηγηθούμε στο εσωτερικό του. Αμέσως μετά την περιήγησή μας αναχωρούμε με προορισμό το κέντρο της Δράμας και το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στα 60 ομορφότερα πάρκα της Ευρώπης. Εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ξεκούραση,  παρακολούθηση χαρταετών αν το επιτρέπει ο καιρός, βόλτες και φαγητό. Ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στη Φλώρινα.

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο νόμιμο ξεναγό για τις ξεναγήσεις στην Καβάλα και στο Πόρτο Λάγος.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό.
  • Είσοδοι Μουσείων