Κέρκυρα

Ταξίδι στην χώρα των Φαιάκων, ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά νησιά, στην Κέρκυρα με την ξεχωριστή και ιδιαίτερη ταυτότητα, με την ιστορική παρουσία από την αρχαιότητα ως την σύγχρονη εποχή, με την καταπληκτική φύση και τα πανέμορφα τοπία.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 275€/άτομο.

!! ΔΕΚΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΟΠΕΚΑ !!

Ημέρα 1η Φλώρινα – Κέρκυρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7.00 το πρωί αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο ferry-boat και αναχώρηση για το νησί των Φαιάκων.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Κέρκυρα και έπειτα ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το νησί και γεύμα εξ’ ιδίων. Το απόγευμα θα θαυμάσουμε το φημισμένο Κανόνι, το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Ελεύθερος  χρόνος για βόλτες και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη της Κέρκυρας με την μεγάλη πλατεία Σπιανάδα με το περίφημο Λιστόν και τα γνωστά καντούνια ή προαιρετική διασκέδαση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η Κέρκυρα – Γύρος πόλεως

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη της Κέρκυρας , το παλιό και το νέο Φρούριο, το Δημαρχείο, το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo, το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και την μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, με το περίφημο «Λιστόν». Θα περπατήσουμε στα στενά καντούνια και θα επισκεφθούμε το Πολιούχο της πόλης Άγιο Σπυρίδωνα. Ακολουθεί επίσκεψη και ξενάγηση στο Παλάτι του Αγ. Αχίλλειου, χτισμένο από την αυτοκράτειρα της Αυστρίας Ελισάβετ. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ βόλτα στην πόλη ή προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση

Ημέρα 3η Παλαιοκαστρίτσα – Άγιος Σπυρίδωνας

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μαγευτική Παλαιοκαστρίτσα, την πιο γνωστή παραλία της Κέρκυρας, από την εποχή της Αγγλικής προστασίας, με ένα συνδυασμό από απότομους βράχους, γραφικούς όρμους, σπηλιές και ελαιώνες. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Παναγίας, κτισμένο το 13ο αιώνα και την κορυφή του λόφου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τα νησιά Σκελούδι και Κολύβρι. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν οι αγιογραφίες, η έκθεση Βυζαντινών εικόνων, καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για μπάνιο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού, για να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη.Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Κέρκυρα– Φλώρινα

Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο.
  • Τα εισιτήρια των πλοίων Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα –  Ηγουμενίτσα.
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνει:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων, και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.