Αθήνα Αποκριά – Καθαρά Δευτέρα

Μονοπάτια ιστορίας, πολιτισμού και αύρα κοσμοπολίτικη.

Επισκόπηση

Τιμή συμμετοχής: 220€

Ημέρα 1η Φλώρινα – Αθήνα

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Νέο Πάρκο στις 7:00 το πρωί, αφού περάσουμε από το Αμύνταιο και κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό συνεχίζουμε με προορισμό την πόλη της Αθήνας. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη βόλτα στη πρωτεύουσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.                             

Ημέρα 2η Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για να γνωρίσουμε το βράχο της Ακρόπολης. Όποιος το επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί το μουσείο της Ακρόπολης, ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο, επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, με καταπληκτική θέα στο βράχο της Ακρόπολης. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης την Πλάκα -την πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, το Θησείο, το Μοναστηράκι και την οδό Ερμού για ψώνια. Το απόγευμα όποιος το επιθυμεί θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει κάποια θεατρική παράσταση (θα ανακοινωθούν). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση.

Ημέρα 3η Αθήνα – Πλάκα

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το κέντρο της πρωτεύουσας και θα γνωρίσουμε την Πλάκα και το Καρναβάλι, όπου και διοργανώνεται. Η Πλάκα παραμένει στο επίκεντρο των καρναβαλιστών και των μασκαρεμένων για αρκετές δεκαετίες. Ακόμη και σήμερα, παιδιά και ενήλικες μασκαράδες συναντιούνται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, στην Ερμού, την Αιόλου και τη Σταδίου και κατευθύνονται προς την Πλάκα, είτε για να απολαύσουν μία βόλτα, είτε για να αναμετρηθούν σε εμφάνιση και σε κέφι με άλλους μεταμφιεσμένους. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό και έπειτα το απόγευμα επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Αθήνα – Φλώρινα

Πρωινό και αναχώρηση για τον λόφο του Φιλοπάππου για να γιορτάσουμε τα κούλουμα, να πετάξουμε χαρταετό και να απολαύσουμε σαρακοστιανά εδέσματα. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής όπου μετά τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις αφιξη αργά το βράδυ στη πόλη μας. 

Περιλαμβάνει:

  • Τη μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τις τρεις διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με πρωινό.
  • Τις ξεναγήσεις – περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Διπλωματούχο ξεναγό για την ξενάγηση στον Βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνει:

  • Εισόδους σε θεάματα/παραστάσεις και την είσοδο στις Μουσικές διαδρομές.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

!! Σημείωση: Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά ή μερική αλλαγή, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την καλύτερη έκβασή του. Η χρονική διάρκεια των ξεναγήσεων-περιηγήσεων, επισκέψεων σε μουσεία εξαρτάται άμεσα από την περίοδο πραγματοποίησης του ταξιδιού και τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε γκρουπ (π.χ. αριθμός ατόμων, ηλικίες κλπ). Σε περίπτωση που υπάρξει ακύρωση κάποιας επίσκεψης/θεάματος λόγω COVID19 θα αντικατασταθεί με κάποια ανάλογη.